Microsoft werkt al jaren volgens het principe 'Het Nieuwe Werken'. Speciaal voor ons legden twee directiesecretaresses ons uit wat dit in de praktijk betekent. Kernwoorden: zelfmanagement, vertrouwen, eigen werktijd indelen, balans werk/privé, slimmer en virtueel werken én omarm de nieuwe techniek.

microsoft1microsoft2

microsoft3microsoft4

Eén van de deelnemers vertelde het volgende verhaal: Ik volg de workshop Het Nieuwe Werken (HNW) met name om inzicht te krijgen wat het precies behelst. Ik werk bij een kleine organisatie met veel thuiswerkers (en drukke agenda's) waardoor afspraken zich moeilijk laten plannen en de interne communicatie verbeterd zou kunnen worden. Ik ben zoekende of HNW daarin een oplossing kan bieden of dat het mogelijk is om bepaalde elementen er van te introduceren binnen onze organisatie. Rondleiding Brigitte Microsoft
De vragen die aan bod kwamen waren o.a.

  •     Uit welke elementen bestaat HNW?
  •     Wat zijn de valkuilen?
  •     Hoe introduceer je HNW binnen een organisatie?
  •     Welke tools zijn nodig voor HNW?
  •     Hoe werkt HNW voor de Officemanager, receptioniste, personeelsmanager?

Naast het gesprek dat we hadden met de directiesecretaresses van Microsoft kregen we ook een rondleiding. Alle aspecten die aangekaart waren konden we nu met eigen ogen aanschouwen, wat het verhaal nog completer maakte.

Introductie Windows 8. Secretaresse Groeidag was er bij! Wil jij ook mee de volgende keer? Op 31 januari 2013 staat een bezoek gepland. Laat je gegevens achter op het 'Blijf op de hoogte formulier'.

Effectief Beeldschermlezen

De workshop 'Flexlezen = Effectief Beeldschermlezen' was voor de gehele groep het ochtendprogramma.  

Waarom Beeldschermlezen?

We krijgen steeds meer te maken met het lezen vanaf een beeldscherm. Denk hierbij ook aan Het Nieuwe Werken (HNW) en Flexwerken. Veel bedrijven zijn bezig om papierarm of zelfs papierloos te gaan werken.

workshopflexlezen proreadFlexlezenWil jij ook deze workshop meemaken? Kijk voor diverse data op Effectief Beeldschermlezen