Meer lol voor de klant, meer lol voor jou.

Bij het woord 'klant' denk je vaak aan iemand die een winkel bezoekt. Of een persoon die iets heeft gekocht en wel of niet tevreden is.

Wie is jouw klant?

Wanneer je in een commerciële functie of een commerciële omgeving werkt, zijn je klanten: personen, consumenten, bedrijven of instellingen. In de zorg zijn de patiënten je belangrijkste klanten en bij de overheid burgers. Zodra je in een organisatie of in een team met collega's samenwerkt, zijn ook zij jouw klanten. En zelf ben je, vaker dan je beseft, ook klant. Niet alleen van je eigen supermarkt, maar ook wanneer je een broodje eet in de bedrijfskantine. Of wanneer je iets bestelt via internet.

Wanneer ben ik klantgericht?

Klantgerichte mensen hebben oog voor de relatie tussen de klant en de organisatie. Die relatie is vaak ingewikkeld: hij bestaat niet alleen uit allerlei verschillende onderdelen (verkoop, informatieverstrekking, communicatie, service) maar ook uit verschillende menselijke aspecten (verwachtingen, wensen, ideeën). Veel organisaties kennen verschillende afdelingen, die elk op een eigen manier naar de klant kijken. De afdeling Planning & Control ziet in de klant een ander mens dan de afdeling Patiëntenzorg.
Een verzoek van een klant is niet altijd helder. Er wordt iets gevraagd en jij neemt aan te begrijpen wat er bedoeld wordt zonder het zeker te weten. Als jij zeker weet wat de boodschap is en wat er van jou verwacht wordt en hierdoor ook de juiste acties uitvoert ben jij klantgericht bezig. Dit scheelt tijdwinst, minder frustraties én een tevreden klant.

Hoe word (blijf) ik klantgericht?

In de workshop 'Klantgericht werken = communiceren met de klant' leer je hoe anders je tegen bepaalde situaties aan kunt kijken. Je krijgt op een zeer interactieve wijze handvatten aangereikt: wat zijn goede vragen om tot de juiste informatie te komen? Wat is de beste reactie voor het beste resultaat:  op en top klantvriendelijkheid.
De workshop is een leuke en speelse manier om je eigen klantgerichtheid te meten en vervolgens naar huis te gaan met een bagage aan goede tips & trucs hoe je klantgericht kunt werken. Met als belangrijkste doel: meer lol voor de klant, meer lol voor jou.

fotoingridDeze workshop wordt gegeven door Ingrid Geul, directeur van Leading Lady. Ze is zelf jarenlang secretaresse geweest. Met haar bedrijf coacht zij secretaresses om hen naar een hoger niveau te brengen.

 leadinglady