Ik zie het zitten

Zitinstructie voor thuis, op je werk en in de auto...

Veel mensen zitten het grootste gedeelte van hun arbeidsleven in een stoel. Een stoel die meestal is ingekocht door het hoofd inkoop. Hij of zij heeft voornamelijk naar de prijsverhoudingen gekeken. Met een beetje geluk is er naar de ergonomische aspecten van de stoel gekeken en heb je het geluk een instelbare stoel tot je beschikking te krijgen.

“Voldoet aan NEN-norm” is een kreet die jammer genoeg niet van toepassing is als je langer of korter, breder of dunner bent dan gemiddeld. Ben je net nieuw binnen een bedrijf dan heeft de stoelendans reeds plaatsgevonden en staat het afdankertje van de afdeling tot je beschikking. De instelbaarheid is ver te zoeken, enkele knoppen zijn afgebroken en de stoel heeft vele, laten we zeggen, lunchhapjes mogen delen met zijn of haar eigenaar. Een sprookje? Nee, jammer genoeg komt dit maar al te vaak voor.

Vaak gaan mensen pas nadenken over hun zitgewoontes als er klachten zijn opgetreden. Iemand die in een voor hem/haar belastende houding zit, maar geen klachten heeft, is moeilijk instrueerbaar. Toch proberen we juist met deze cursus duidelijk te maken waarom het fijn is om een juiste stoel te hebben en waarom het belangrijk is om goed te zitten, maar vooral om te leren dat afwisseling van houdingen de beste remedie is ter voorkoming van klachten.

In de cursus  “Ik zie het zitten” brengt bedrijfsfysiotherapeut Marjolein Lelieveldt je door te denken, te durven en te doen je op interactieve manier aan het verstand dat je naast lekker zitten ook tussentijds moet bewegen. Marjolein doet een algemene werkplek-check waarbij ze kijkt naar alle facetten en een persoonlijk gesprek aangaat met de deelnemers. Hierin komen verzuim, werkinhoud, omgaan met stress, het blijven handelen vanuit je rol aan bod. Dat maakt de secretaresse sterker in haar functie.

  •     Duur cursus : 1,5 uur
  •     Locatie : uw bedrijf
  •     Datum : op afspraak
  •     Groepsgrootte : minimaal 10 en maximaal 15 personen
  •     Uitvoering : bedrijfsfysiotherapeut

fotomarjoleinlelieveldt2010 kleinMarjolein Lelieveldt is momenteel als coördinator Operatie & Kwaliteit werkzaam bij een Arbodienst en heeft veel kennis van alle factoren die een rol kunnen spelen bij ziekteverzuim op het werk. Door haar achtergrond als bedrijfsfysiotherapeute herkent zij bijvoorbeeld snel of er een relatie is met het houding- en bewegingsapparaat. Door haar jarenlange ervaring bij diverse organisaties als verzuimspecialist heeft zij in toenemende mate ook te maken gekregen met stress gerelateerde klachten, die zowel van invloed kunnen zijn op de werk- als op de privé situatie van medewerkers. Marjolein geeft al jaren trainingen en presentaties en hanteert hierbij een nuchtere en pragmatische stijl.