af1
afb5
afb7
afb4
 

Microsoft werkt al jaren volgens het principe 'Het Nieuwe Werken'. Speciaal voor ons legden twee directiesecretaresses ons uit wat dit in de praktijk betekent. Kernwoorden: zelfmanagement, vertrouwen, eigen werktijd indelen, balans werk/privé, slimmer en virtueel werken én omarm de nieuwe techniek.

microsoft1microsoft2

microsoft3microsoft4

Eén van de deelnemers vertelde het volgende verhaal: Ik volg de workshop Het Nieuwe Werken (HNW) met name om inzicht te krijgen wat het precies behelst. Ik werk bij een kleine organisatie met veel thuiswerkers (en drukke agenda's) waardoor afspraken zich moeilijk laten plannen en de interne communicatie verbeterd zou kunnen worden. Ik ben zoekende of HNW daarin een oplossing kan bieden of dat het mogelijk is om bepaalde elementen er van te introduceren binnen onze organisatie. Rondleiding Brigitte Microsoft
De vragen die aan bod kwamen waren o.a.

 •     Uit welke elementen bestaat HNW?
 •     Wat zijn de valkuilen?
 •     Hoe introduceer je HNW binnen een organisatie?
 •     Welke tools zijn nodig voor HNW?
 •     Hoe werkt HNW voor de Officemanager, receptioniste, personeelsmanager?

Naast het gesprek dat we hadden met de directiesecretaresses van Microsoft kregen we ook een rondleiding. Alle aspecten die aangekaart waren konden we nu met eigen ogen aanschouwen, wat het verhaal nog completer maakte.

Introductie Windows 8. Secretaresse Groeidag was er bij! Wil jij ook mee de volgende keer? Op 31 januari 2013 staat een bezoek gepland. Laat je gegevens achter op het 'Blijf op de hoogte formulier'.

Effectief Beeldschermlezen

De workshop 'Flexlezen = Effectief Beeldschermlezen' was voor de gehele groep het ochtendprogramma.  

Waarom Beeldschermlezen?

We krijgen steeds meer te maken met het lezen vanaf een beeldscherm. Denk hierbij ook aan Het Nieuwe Werken (HNW) en Flexwerken. Veel bedrijven zijn bezig om papierarm of zelfs papierloos te gaan werken.

workshopflexlezen proreadFlexlezenWil jij ook deze workshop meemaken? Kijk voor diverse data op Effectief Beeldschermlezen

 

Elke Secretaresse Groeidag nodigen we secretaresses uit te groeien en onbekende talenten van zichzelf te ontdekken. 'Jezelf nog meer profileren' was het thema van najaar 2012.

Jezelf profileren door persoonlijke ontwikkeling, het bijleren van specifieke vaardigheden en het vergaren van extra kennis op je vakgebied.

Een secretaresse staat graag in de schaduw van haar manager. Lekker veilig en vooral niet te veel op de voorgrond. Echter, in deze veranderende markt wordt verlangd anders te werken. Dat betekent een prominentere rol voor de secretaresse. Het is nu extra belangrijk te laten zien wie je nu eigenlijk bent.

De plenaire sessie 'Typisch jij! scoren vanuit je vrouwelijke talenten' sloot naadloos aan op ons thema van dit najaar. Het strategisch inzetten van je talenten, leren omgaan met uitdagingen, weten welke voorkeursleiderschapsstijl je hebt, hoe je een ander kunt beïnvloeden. Kortom, hoe je jezelf laat  in alles wat je doet; basisingrediënten voor een gelukkig (werk)leven.

Leading Lady, Mommy Dear, Passion Diva, Brave Sis, Loving Ally, Miss Feelgood, Serene Soul. Onder leiding van Anja Beerepoot en Mirjana Smolic (Female Factor) passeerden zeven vrouwentypen de revue.

sgd-23-11-12 passiondivaReacties na afloop waren o.a.:

 •     Het was een leuke verhelderende sessie.
 •     Super interessant en inspirerend.
 •     Erg leuk. Duidelijk. Leerzaam.
 •     Boven verwachting door inzet van acteur en afwisselende verhalen.
 •     Verfrissend.
 •     De combinatie van informatie krijgen, afgewisseld door rollenspel was een erg leuk samenspel!


sgd-23-11-12 lunchZo'n inspirerende dag behoor je te houden op een locatie die je verrast. En dat heeft het gedaan: Je ogen gaan op steeltjes als je bij Regus-NSStation2Station Amersfoort binnenloopt. Geheel ingericht voor de mobiele professional die in stilte wil werken, maar ook andere mensen wil ontmoeten. De Secretaresse Groeidag lunchlocatie is rustgevend, heeft veel natuurlijk licht én is centraal gelegen (begane grond van NS-station Amersfoort), dus goed bereikbaar. De service op de Secretaresse Groeidag was geweldig. Een echte aanrader dus deze locatie!

Na een heerlijke lunch doken we de diepte in. De ene secretaresse koos voor het leren van extra vaardigheden en de andere voor verdere persoonlijke groei.

Diverse onderwerpen stonden op het programma.

 •     Authentiek presenteren o.l.v. Jolanda van der Horst.
 •     How to organize it o.l.v. Nathalie Strik.
 •     Klantgericht werken o.l.v. Ingrid Geul.
 •     Sta je vrouwtje! Persoonlijk leiderschap o.l.v. Masha Trommel
 •     Intervisie 'welke impact heeft HNW op de secretaresse?' o.l.v. Ingrid Geul.
 •     Work Life Balance o.l.v. Noël de Rooij.
 •     Xtra Outlook kennis voor gevorderden o.l.v. Nathalie Strik.


Lees hier de evaluaties.

Wil je op de hoogte blijven van de Secretaresse Groeidagen?
Laat het ons weten.

sgd-23-11-12 evaluatiefoto

Foto's Secretaresse Groeidag
Foto's Secretaresse Groeidag 23 november 2012

Effectiever werken

Op 14 mei 2013 verzorgden en wij de training 'Werkplanning en efficiënt e-mailmanagement' voor de secretaresses van Rabobank International Grootbedrijf.

 • Volle mailbox.
 • Hoge werkdruk.
 • Moeite met prioriteiten stellen.
 • Overzicht kwijt.
 • Continu gestoord worden door telefoon.
 • E-mail en collega's.

Deze factoren kunnen leiden tot werkstress en uiteindelijk tot fysieke klachten. In deze training gaan we samen aan de slag om stressfactoren weg te nemen en te zorgen dat je ook op termijn onder druk effectief kunt blijven zonder het plezier in het werken te verliezen.

Spanning wordt veroorzaakt door gebrek aan controle, organisatie, voorbereiding en actie.
(David Kekich)

Wil jij ook over dit onderwerp meer weten? Laat het ons weten: contact Secretaresse Groeidag

Secretaresse Groeidag bij DSM

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerden wij een Secretaresse Groeidag voor de secretaresses van DSM.

De ochtend werd gevuld met een drie uur durende plenaire sessie met als onderwerp ‘Typisch jij, scoren vanuit je vrouwelijke talenten’ onder leiding van Anja Beerepoot en Mirjana Smolic van Female Factor.

’s Middags hadden de secretaresses de keuze uit verschillende miniworkshops. Een miniworkshop houdt in dat het onderwerp niet heel erg de diepte ingaat, maar dat de deelnemers geprikkeld worden om er over na te denken enop een later moment zelf er mee aan de slag gaan. De secretaresses gingen in ieder geval naar huis met een heleboel tips & trics.

Dit programma is tot stand gekomen geheel naar de behoefte en wensen van de secretaresses van DSM.

WIl jij ook een Secretaresse Groeidag organiseren voor alleen de secretaresses van jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. Contact met de Secretaresse Groeidag.