af1
afb5
afb7
afb4
 

Energie is de sleutel

Als er één eigenschap is die een ieder voor zichzelf wenst, dan is dat wel het vermogen om onder almaar toenemende druk en snelheid van veranderingen goed te kunnen (blijven) presteren. Geldt dit ook voor jou?

Een belangrijke sleutel voor beter en gemakkelijker presteren in minder tijd is een dynamische energiebalans. Wat zou het jou opleveren als jij je energiepeil met een aanzienlijke percentage zou kunnen verhogen? De ervaring leert dat de beschikking over meer energie leidt tot veerkracht, creativiteit en daadkracht enerzijds en minder negatieve stress anderzijds. In deze workshop gaan we aan de slag met praktische tips en oefeningen gericht op het optimaliseren van jouw dynamische energiebalans.

Door: Diana van Donselaar (beProud)

logo energie

foto energie2

Snel en begrijpend lezen

Rapporten, brieven, vakbladen, memo's, nieuwsbrieven, bezoekrapporten, reclame en niet te vergeten de e-mails. Dit is geen fictie maar een greep uit de informatiestroom, die dagelijks over ons wordt uitgestort. Dit kan ook niet anders omdat we het grootste deel van onze kennis opdoen door te lezen.

We passen timemanagement, taskmanagement, en persoonlijke efficiency programma's toe om dagelijks tijd te besparen.

Toch staan we er niet bij stil dat we de meeste tijd kwijt zijn aan lezen.

We realiseren ons niet dat we over het algemeen niet veel beter lezen dan toen we ongeveer 12 jaar oud waren. Deze leesgewoonten, die ons beperken in de snelheid van lezen, gaan we tijdens de cursus afleren. Hierdoor zijn de meeste deelnemers al in staat om bijna tweemaal zo snel te lezen. Door het aanleren van een tiental technieken zijn de meeste deelnemers in staat driemaal of sneller door het leesmateriaal te gaan.

Meer resultaat met minder inspanning kan worden bereikt met de cursus ‘snel en begrijpend lezen'. Deze cursus leert de deelnemers in slechts 2 dagen op een andere manier te lezen.

Wat levert deze cursus u concreet op:

• sneller lezen

 • beter begrip van de gelezen teksten
 • beter kunnen onthouden
 • efficiënt en effectief selecteren in teksten
 • direct toepasbaar
 • effectiever lezen van het beeldscherm
 • tijdwinst
 • direct meetbare resultaten tijdens en na de cursus

Omdat het hier een workshop betreft kunnen slechts een aantal onderdelen van de cursus behandeld worden. U krijgt echter een werkboek mee om thuis te oefenen.

logo lezen

fotoimproved

Huiskamerworkshop MS Office

Heb je ook soms zo'n ruzie met de pagina-indeling binnen Word? Drijven sectie-einde en verschillende kop- en voetteksten je soms tot wanhoop? Of is Office 2007 door jouw werkgever geïnstalleerd en heb je soms geen idee waar je wat kunt vinden? Wellicht wil je meer weten over opmaakprofielen en inhoudsopgaven?

Als onderdeel van de Secretaresse Groeidag organiseert Elza van Genderen van Studio Rapides een aantal huiskamerworkshops. In een gezellige ambiance kun je een schat aan waardevolle kennis verzamelen over MS Office.

Je ontvangt tijdens een presentatie waardevolle informatie, tips, trucs en onderbouwde uitleg, waardoor je één en ander snel in de praktijk kunt toepassen. Snel, doeltreffend, effectief.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan onder andere:

 •     Werken met opmaakprofielen, genereren van inhoudsopgaven.
 •     Werken met de nieuwe interface. Uitleg van het lint.
 •     Belangrijkste verschillen in vergelijking met Office 2003, tips en trucs.
 •     Facetten van het samenvoegen.
 •     Hoofddocumenten samenvoegen met gegevensbestanden, veldcodes, queries e.d.

Uiteraard komen er verschillende 'tips & trucs' langs, handigheidjes die het dagelijks werken met MS Office vereenvoudigen... Het Programma (pdf)

Elza van Genderen

fotorapideselzaTijdens haar werk, en bij het aannemen van opdrachten komt Elza overwegend in contact met managers, werkgroepen en projectleiders. Haar jarenlange ervaring als secretaresse maakt dat zij altijd denkt op gebruikersniveau en nadenkt over hoe nieuwe processen kunnen worden geïmplementeerd.
Sinds een aantal jaren geeft zij overwegend computertrainingen op gebruikersniveau. Daarnaast ondersteunt zij secretariaten op het gebied van typewerk, verzorging en lay-out.

Dit alles onder de naam Studio Rapides

logorapides klein

 

Persoonlijkheid en Flexibiliteit, de sleutels tot het succes!

Organize Yourself

Georganiseerd werken
doe je met een helder hoofd

 •     Volle mailbox,
 •     hoge werkdruk,
 •     moeite met prioriteiten stellen,
 •     overzicht kwijt,
 •     continu gestoord worden door telefoon, e-mail en collega's.

Deze factoren kunnen leiden tot werkstress en uiteindelijk tot fysieke klachten. In deze workshop gaan we samen aan de slag om stressfactoren weg te nemen en te zorgen dat je ook op termijn onder druk effectief kunt blijven zonder het plezier in het werken te verliezen.

Spanning wordt veroorzaakt door gebrek aan controle, organisatie, voorbereiding en actie. (David Kekich)

Een nieuwe manier van werken

5 stappen van chaos naar orde:

 1. We verzamelen alle zaken die onze aandacht vragen zodat we ons weer kunnen concentreren op de echt belangrijke dingen.
 2. We maken onze bureaus leeg door alle informatie die binnenkomt te verwerken.
 3. We maken van een wirwar aan taken en projecten een overzichtelijke lijst.
 4. We brengen prioriteiten aan in onze werkzaamheden.
 5. We zorgen dat we het systeem volhouden zodat het een vast onderdeel wordt van ons dagelijkse leven.
  Het boek Getting Things Done van David Allen is onze inspiratiebron.

Reactie deelnemer Grietje Velting, Assistente NetCo/KPN: Wat een fantastische dag. Ik ben erg onder de indruk van de verkregen kennis. Bovendien was ik erg gecharmeerd van de wijze waarop jij les gaf en was het binnen de groep goed vertoeven. Mijn managers hebben mij vorig jaar al enthousiast gemaakt voor dit principe. Ze hebben niets teveel gezegd.

Feedback andere deelnemers:

 •     Het was een leerzame ochtend, en ik ben al begonnen om volgens deze werkwijze te werken.
 •     Dank je wel voor alle informatie en fijne tips! Ik vond het een erg geslaagde dag waar ik veel van geleerd heb en weer leuke mensen heb ontmoet waar je o.a. de leerstof mee kunt delen, ook
  niet onbelangrijk.

De training duurt 2,5 à 3 uur. We trainen bewust met een kleine groep zodat iedereen de volle aandacht krijgt. Het betekent wel dat je je op tijd moet aanmelden, vol = vol.

Een goede aansluiting is de middagtraining 'Xtra Outlookkennis om effectiever te werken'.

Een gecombineerd programma kan er als volgt uit zien:
09.30 uur: Ontvangst
10.00-12.30 uur: 'Georganiseerd werken' 
12.30-13.15 uur: Lunch
13.30-16.30 uur: 'Xtra Outlookkennis' 


fotoingridDeze training wordt gegeven door Ingrid Geul, directeur van Leading Lady. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in de secretaressebranche. Met haar bedrijf coacht, traint en stimuleert zij secretaresses met als doel hen naar een hoger niveau te brengen. In 2014 vierde zij met de Secretaresse Groeidag het 10 jarig bestaan en initieerde ze begin 2014 Leading Lady Day. Beide initiatieven zijn erop gericht de secretaresse in beweging te krijgen zichzelf verder te ontwikkelen en inzicht te geven in haar meerwaarde.

leadinglady